Registrieren   Mitglieder   Aktivität   Anmelden   Impressum
cuprija
1.611 1.611 views |
0 0 comments |
0 0 attachments
Viza za spajanje porodice u Nemačkoj

Pozdrav svima,

Želeo bih podeliti sa vama svoje iskustvo o spajanju porodice i ukazati na korake koje je potrebno preduzeti ukoliko želite da spajanje izvršite u Nemačkoj. Za detaljna upustva možete skinuti pdf dokument ispod gde imate linkove koji vode do stranice gde možete skinuti najnovije obrasce za spajanje porodice i zakazati termin za prijavu na adresu. Da krenem ispočetka…

Podaci o meni:

Državljanstvo: Srpsko (Rođen sam u DE i živim u Minhenu 40 godina, ali nemam DE državljanstvo )

Obrazovanje: Fakultet

Viza: Dozvola za naseljavanje

 

Podaci o supruzi:

Državljanstvo: Srpsko

Obrazovanje: Fakultet

Nema vizu

 

Koraci koje smo preduzeli:

  1. Kurs jezika A1 nivo- supruga je u maju ove godine položila A1 nivo na Goethe Institutu, cena polaganja je oko 80 EUR.
  2. Venčali smo se u Srbiji i izvadili međunarodni venčani list. Njega možete izvaditi kod matičara i samo napomenite da je za spajanje porodice i u tom slučaju ga ne plaćate. Tako je bar bilo u mom slučaju.
  3. Nakon dolaska u Nemačku prijavio sam suprugu na adresu u kancelariji za imigraciju KVR-a u Poccistr. U trenutku prijave da naglasim supruga nije imala vizu. Niko nas nije ni pitao da li ima vizu ili ne, prijava je završena u roku od 5 min. Dobili smo potvrdu o registraciji koja nam je bila potrebna za naredni korak.
  4. Prijava za zdravstveno osiguranje sa potvrdom o registraciji.
  5. Poslednji i najvažniji korak je odlazak u KVR u Poccistr. gde nismo imali zakazan termin pa smo čekali malo dok smo stigli na red. Kod sebe smo imali sledeća dokumenta:
    • A1 sertifikat sa Geothe instituta od supruge
    • Ugovor o stanu (ili ukoliko je stan vaš ponesite vlasnički list gde se vidi tačna kvadratura)
    • Tri poslednje platne liste
    • Slike
    • Suprugin i moj pasoš
    • Dva popunjena obrazca za spajanje porodice

 

Službenik je bio jako ljubazan, odmah nas je registrovao i supruga je dobila privremenu dozvoli do decembra dok ne bude gotova kartica. Rekao nam je da to može da potraje i do osam nedelja. Bilo je potrebno da uplatimo 13 EUR za privremenu vizu i 100 EUR za karticu. Medjutim kartica je bila gotova i pre isteka tog perioda. Potrebno je samo da ih pozovete i proverite da li je kartica gotova.

 

Najbitnije je da nismo morali da čekamo dugo i prolazimo proceduru preko ambasade u Beogradu gde bi termin dobili verovatno tek sledeće godine. Verujem da je prijava boravka najviše doprinela tome da prihvate i automatski odobre vizu bez da nas vrate i upute da vizu sredimo u matičnoj zemlji.

 

Primer obrazca za prijavu na adresu koji smo mi popunili izgleda ovako, prva strana je ako neko ide umesto vas, druga strana je ukoliko se sami prijavljujete.

Primer obrazca za spajanje porodice koji smo predali

Primer ugovora (saglasnost) koji vam daje vlasnik stana

Postoji još jedna opcija ukoliko od vlasnika nemate potvrdu da ste od njega uzeli stan u zakup onda možete popuniti sledeći obrazac

 

Opšti utisak o službenicima u KVR: Službenici su  bili vrlo ljubazni i uslužni! Sve je išlo jako jednostavno. Nakon što sam pročitao razne utiske mislio sam da će sve dugo trajati i bio sam spreman na razne komplikacije. Međutim, bio sam pozitivno iznenađen. 

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje možete mi pisati  ili ostaviti komentar i rado ću vam odgovoriti. Želim puno sreće svima i nadam se da ćete i vi uskoro biti sa svojim porodicama. Srećno!

 

 

 


FappIT UP
unglaublich
FappIT UP

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Sie können folgende HTML Tags und Attribute nutzen:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>